Küçük çocuk yılanı ısırarak öldürdü

Hindistan'da 1 yaşındaki çocuk, oyuncak sandığı yılan ısırarak öldürdü. İlginç olay dünya gündeminde yer aldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 11:03
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 13:33
Küçük çocuk yılanı ısırarak öldürdü
O
Onur Çetinkaya Editör

İlginç olay, Hindistan'ın Bihar'ın Gaya bölgesinde yaşandı.

Oyuncak sansı ısırdı

İddiaya göre, bir yaşındaki  çocuk evin terasında oynarken bir yılan yanına yaklaştı. Bu sırada küçük çocuğun yılanı oyuncak sanarak eline aldı.  Yılanla oynayan çocuk, sürüngeni bir anda ısırdı. Çocuk tarafından ısırılan yılan öldü.  

Olay sonrası kısa süreli şok yaşayan aile, çocuğu yerel bir sağlık merkezine götürdü ve burada doktorlar, yılanın zehirsiz olduğunu ve çocuğun sağlığının yerinde olduğunu açıkladı.  Kontrolden geçen çocuğun herhangi bir zarar görmeden durumu atlattığı da rapor edildi.

1 ayda önce de benzer olay yaşandı 

Bu olay, bir ay önce yine Bihar'da yaşanan ve bir adamın yılan tarafından ısırıldıktan sonra yılanı ısırarak öldürdüğü başka bir olayı akla getirdi.

Bu tür olaylar, yılanla karşılaşıldığında hayatta kalmak için sıra dışı ve genellikle tehlikeli davranışlara başvurulduğunu gösteriyor. Özellikle bu bölgede, yılanlarla karşılaşma olasılığı muson mevsiminde arttığı için, bu tür vakalar daha sık yaşanabiliyor.

Yerel halk arasında, yılanı ısırmanın zehrin etkisini azaltacağına dair inançlar bulunuyor. Ancak bu tür inanışlar bilimsel bir temele dayanmadığı için uzmanlar, yılan ısırığı durumunda hemen tıbbi yardım alınması gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa