Yük gemisi, M çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı

Arjantin'de bir yük gemisi Maymun Çiçeği (M çiçeği / mpox) virüsü şüphesiyle karantina altına alındı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 11:17
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 11:23
Yük gemisi, M çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı
AA
Kaynak AA

Parana Nehri'nde karantina altına alındı

Arjantin yetkilileri, Parana Nehri'nde bulunan bir yük gemisini, mpox virüsü (maymun çiçeği) şüphesiyle karantinaya aldı. Arjantin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Liberya bandıralı gemi, Brezilya'nın Santos kentinden yola çıkarak Arjantin'in San Lorenzo Limanı'na gitmekteydi.


Gemideki Hint uyruklu mürettebatın sağlık durumu endişe yarattı

Sağlık Bakanlığı, geminin yolculuğu sırasında, mürettebattan bir Hint uyruklu kişinin göğsünde ve yüzünde kist benzeri cilt lezyonları fark edildiği yönünde uyarı aldıklarını belirtti. Mpox virüsü semptomlarına benzeyen bu bulgular üzerine, gemideki kişi diğer mürettebattan izole edildi. Bu gelişme üzerine, gemi Parana Nehri'nde demirleyerek karantinaya alındı.

Mpox virüsü nedir?

Mpox virüsü, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) tanımına göre, Poxviridae adlı virüs ailesine ve Orthopoxvirus cinsine ait olan "maymun çiçeği" virüsünün yol açtığı bir hastalıktır. Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, sırt ve kas ağrıları, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklar yer alıyor.


Bulaşma yolları ve önlemler

Mpox virüsü, kemirgen hayvanlar gibi fare ve sincaplar veya enfekte olmuş bireyler yoluyla bulaşıyor. Virüs, enfekte bireylerin cilt döküntülerine temas, bu döküntülerden bulaşmış giysi, çarşaf, havlu gibi eşyaların kullanılması ve vücut sıvılarıyla temas yoluyla yayılabiliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa