Eski eşten genç kadına sokak ortasında şiddet

Manisa'da bir kişi, boşandığı eski eşini herkesin gözü önünde darp etti Dakikalarca süren şiddete çevredekiler müdahale edemedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 11:35
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 12:06
Eski eşten genç kadına sokak ortasında şiddet
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de onlarca kadın erkek terörüne kurban gidiyor.

2024 Temmuz ayına ilişkin Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu  tarafından açıklanan raporlar,  cinayetlerinin hala ciddi bir sorun olduğunu ortaya koyuyor.


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Raporuna göre temmuz ayında 28 kadın erkekler tarafından öldürüldü ve 28 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.


Öldürülen kadınların 12’si aile içinde, 4’ü boşanma veya ayrılma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü. 15 kadın ateşli silahlarla, 5 kadın ise kesici aletlerle öldürüldü. Katledilen kadınların ortalama yaşı 35 olarak belirtildi. 22 kadın kendi evinde, 4’ü kamusal alanda, biri çalıştığı yerde, biri ise başka bir yerde öldürüldü.


Ocak ve temmuz aylarında ise  249 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 92 kadın aile içi şiddet nedeniyle, 39 kadın ise ayrılma aşamasında olduğu erkekler tarafından öldürüldü.48 kadının ölümü şüpheli olarak kaydedildi. 140 kadın ateşli silahlarla, 52 kadın ise kesici aletlerle öldürüldü. Hayatlarını kaybeden 21 kadın evli, 63 kadın ise bekar olarak kaydedildi. 36 kadının medeni durumu belirlenemedi.


Sokak ortasında şiddet

Bu veriler, Türkiye'de kadın cinayetlerinin önemli bir toplumsal sorun olmaya devam ettiğini gösteriyor. Manisa'da ise yine erkek terörü yaşandı. Bir kişi boşandığı eşine sokak ortasında şiddet uyguladı. Genç kadın dakikalarca darp edilirken eski eş yanına kimseyi yaklaştırmadı.  

Küçük çocuk o anlara tanıklık etti

Kadının çevredekilere “abi hamileyim yardım edin” dediği duyulurken gözü dönmüş adam talihsiz kadına demir sopayla vurdu. Küçük çocuğun gözü önünde yaşanan şiddet kameraya yansıdı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa