MSB: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisizleştirildi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri), Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 8 PKK/YPG'li teröristin etkisizleştirildiğini duyurdu.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 11:59
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 12:46
MSB: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisizleştirildi
AA
Kaynak AA-DHA

Irak ve Suriye'de 8 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörle mücadele operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. T.C. Millî Savunma Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'de düzenlenen operasyonlarla toplam 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Hakurk ve Zeytin Dalı bölgelerinde operasyon

Bakanlık, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde düzenlenen operasyonda, PKK mensubu 7 teröristin tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Zeytin Dalı bölgesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise 1 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

"Öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli"

Millî Savunma Bakanlığı, paylaşımında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kararlılıkla ve kesintisiz şekilde operasyonlarına devam edeceğini vurgulayarak, "Öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarının, terörle mücadeledeki kararlılığının bir göstergesi olduğu ifade edilirken, Bakanlık, bölgedeki terör unsurlarına karşı her türlü önlemin alındığını ve operasyonların aralıksız süreceğini belirtti.

#MillîSavunmaBakanlığı etiketini kullanan Millî Savunma Bakanlığının bu duyurusu, güvenlik güçlerinin yurt içi ve yurt dışında terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Operasyon F-16'larla gerçekleştirildi

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), bilgilendirme amaçlı yaptığı paylaşımlarda, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristlerin yok edilmesine yönelik sınır ötesi operasyonlarda hangi askeri araç ve silahın kullanıldığına dair bilgi vermiyor ancak video ve fotoğraflarla bunun ipucunu veriyor. Milli Savunma Bakanlığının Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 8 PKK/YPG'li teröristin etkisizleştirildiğine dair bu bilgilendirmede F-16 savaş uçaklarına yer verildiği görülüyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa