Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yabancı sayısı açıklaması

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişi sayısıyla ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 12:24
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 13:34
Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yabancı sayısı açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de yabancı sayısıyla ile ilgili öne sürülen iddialara bir yenisi daha eklendi. 

İddiaya göre, Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı bulunuyor.

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı bulunduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu ifade ederken bilgilerin hiçbir dayanağı olmadığını da belirtti.  Başkanlık, bu tür yanıltıcı bilgilerin yayılmasının iyi niyetle bağdaşmadığını ve dezenformasyon amaçlı olduğunun vurguladı. 


Başkanlığın açıklamasına göre, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayıları ise,  3 milyon 99 bin 524 Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler, 221 bin 353  Uluslararası Koruma Kapsamındaki Yabancılar, 1 milyon 104 bin 353 İkamet İzniyle Kalan Yabancılar, toplamda, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayısı 4 milyon 425 bin 230 olduğu açıklandı.


Ayrıca, Birleşmiş Milletler verilerine atıfta bulunarak, dünya genelinde Suriyeli nüfusun 23,5 milyon olduğu ve bunların 6,5 milyonunun Türkiye ve diğer ülkelerde yaşadığı belirtildi.. Göç İdaresi, resmi verilere dayanmayan ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki bilgilerin paylaşılmasının doğru olmadığını ifade edildi. 



Daha önce de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, röportajda "vatandaşlık" konusu üzerinden Göç İdaresi Başkanlığı'na yönelik iddialarda bulunmuştu. Özdağ, Türkiye'de  5 milyon kayıtlı, 2 milyon Suriyeli'nin de  kayıtsız olduğunu 2040 yılında Suriyeli sayısının 21 milyon olacağını ifade etmişti. Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık verme yetkilerinin bulunduğu yönündeki iddialara yönelik açıklama yaparak Dezenformasyon yasasına göre yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu vurguladı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa