e-Ticaret ile ilgili yeni düzenleme yürürlüğe girdi

e-Ticaret alışverişi yapanlar dikkat! Yeni düzenleme bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. İşte detaylar.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 12:53
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 14:11
e-Ticaret ile ilgili yeni düzenleme yürürlüğe girdi
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik yapıldı.

Yurt dışından yapılan alışverişlerle ilgili yeni vergi düzenlemesi bugün itibarıyla  yürürlüğe girdi.  Bu düzenlemeyle birlikte, Avrupa Birliği  ülkelerinden ve AB dışındaki ülkelerden Türkiye'ye gelen kargoların vergi oranlarında ve alışveriş limitlerinde önemli değişiklikler yapıldı.

Limiti 150 eurodan 30 euroya düşürüldü

AB Ülkelerinden Gelen Kargolar Vergi oranı yüzde 18'den yüzde 30'a yükseltildi. AB Dışı Ülkelerden Gelen Kargolar: Vergi oranı yüzde 30'dan yüzde 60'a çıkarıldı.  

Hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü. Bu, yurtdışından yapılan alışverişlerde daha küçük miktarlar için bile daha yüksek vergi ödenmesi anlamına geliyor. 

Ek Vergiler

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli  listede yer alan eşya olması durumunda, yukarıda belirtilen vergi oranlarına ek olarak yüzde 20 oranında bir maktu vergi daha tahsil edilecek. 

Bu düzenlemeler, özellikle Türkiye'de yaygın olarak kullanılan yurt dışı e-ticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde tüketiciler için ek maliyetler getirecek. Alışveriş limitlerinin düşürülmesi ve vergi oranlarının artırılması, yurt dışından gelen ürünlerin fiyatlarını önemli ölçüde etkileyecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa