İsrail'den insani bölgede insanlık dışı hareket

İsrail askerleri Filistinlinin sığındığı El-Mevasi'yi daraltarak göçe zorlamaya devam ediyor. İnsani Bölge'de 1 milyondan fazla Filistinli bulunuyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 13:48
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 14:17
İsrail'den insani bölgede insanlık dışı hareket
O
Onur Çetinkaya Editör

7 Ekim'den bu yana süren yoğun saldırılar, Filistinliler sürekli olarak bir yerden başka bir yere göçe zorlanıyor. 


İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde "insani bölge" olarak tanımladığı El-Mevasi'yi hedef alarak daraltmaya devam ediyor.  Bu bölge, İsrail'in saldırıları ve "tahliye" emirleri nedeniyle zorla yerinden edilen 1 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı bir alan olarak biliniyor. 


İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden El-Mevasi'deki bazı bölgelerin boşaltılmasını talep eden yeni bir harita paylaştı. Adraee, bu bölgeleri "tehlikeli çatışma alanı" olarak nitelendirdi ve buradaki Filistinlilerin bölgeyi terk etmeleri gerektiğini belirtti. Daha önce İsrail, "insani bölge" olarak adlandırdığı El-Mevasi'yi yüzde 11 oranında daraltmıştı.

Birleşmiş Milletler'e göre, İsrail'in bu sistematik zorunlu göç politikası, Filistinlileri sürekli olarak yerinden ederek onları çaresiz ve savunmasız bırakıyor. 


Verilerine göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilmiş durumda. Bu zorunlu göç, Filistinliler için büyük bir insani kriz yaratıyor; gıda ve su sıkıntısı, sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve sürekli hareket halinde olmanın getirdiği zorluklar, insanların yaşam koşullarını daha da kötüleştiriyor.

Filistin Kızılayı, Refah'a başlatılan kara saldırısının ardından El-Mevasi'deki çadır yerlerinin tamamen dolduğunu ve artık yeni gelenler için dahi bir yer bulunmadığını belirtti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa