Havada panik! Yolcular ve mürettebat yaralandı

Yunanistan'dan İngiltere'ye giden uçakta türbülans nedeniyle panik yaşandı. Uçak İtalya'ya acil iniş yaptı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 14:18
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 14:47
Havada panik! Yolcular ve mürettebat yaralandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Yunanistan'dan İngiltere'ye gitmekte olan Easyjet'e ait bir yolcu uçağı, İtalya hava sahasında şiddetli türbülansla karşılaştı.

Sarsıntı sırasında uçakta bulunan 175 yolcu ve 6 mürettebat arasında, türbülans sırasında iki uçuş görevlisi yaralandı. Yaralanan görevlilere acil tıbbi müdahale yapılabilmesi amacıyla pilotlar, Roma Fiumicino Havalimanı'na acil iniş kararı aldı.


Türbülansın uçak 8 bin 588 metre yükseklikte ve saatte 779 kilometre hızla seyir halindeyken meydana geldiği belirtildi. 


Soruşturma başlatıldı 

İtalyan Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı , olayla ilgili bir açıklama yaparak, yaşanan yaralanmaların ciddiyeti nedeniyle olayı "kaza" olarak sınıflandırdı ve olay hakkında bir güvenlik soruşturması başlattı.


Başka bir uçak tahsis edildi 

Soruşturma, türbülansın ani bir gelişme mi yoksa radarda görülebilen ancak hafife alınan bir durum mu olduğunu belirlemeye çalışacak. Roma'ya yapılan acil inişin ardından, uçakta bulunan yolcular için Roma'dan Londra'ya götürülmesi için başka bir uçak sağlandı.

2 yaralı 

Yunanistan'dan İngiltere'ye giderken şiddetli türbülans nedeniyle İtalya'nın başkenti Roma'ya "acil iniş" yapmak durumunda kalan yolcu uçağında 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa