PKK'nın Finlandiya sorumlusu İstanbul'da yakalandı

MİT ve İstanbul Emniyeti PKK/KCK'nın Finlandiya sözde sorumlusu Mehnaz Omar'ı İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakaladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 14:55
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 16:04
PKK'nın Finlandiya sorumlusu İstanbul'da yakalandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli İstihbarat Teşkilatı, sınır ötesinde ve yurt içinde teröristlerin enselerine binmeye devam ediyor.


Başarılı operasyonlarını sürdüren MİT, bu defa İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir operasyon gerçekleştirdi.


Milli İstihbarat Teşkilatı  ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ortak bir operasyon sonucunda, terör örgütü PKK/KCK'nın Finlandiya'daki yapılanmasında sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Naze Ad kod adlı Mehnaz Omarı yakalandı.


İran'ın Urumiye şehrinden olan Omarı, Finlandiya'da PKK/KCK kadroları ile örgütün üst yönetimi arasında koordinasyonu sağlayan kilit bir isim olarak biliniyordu.

Takip edildi, paketlendi 

Mehnaz Omarı, örgüte kişi aktarımı, finans temini ve Finlandiya'da PKK/KCK adına gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerin organize edilmesinde aktif rol alıyordu. Uzun süredir MİT'in takibinde olan Omarı, düzenlenen operasyonla İstanbul'da yakalandı ve cezaevine gönderildi.

Omarı'nın yakalanmasıyla emniyet birimleri,  PKK/KCK'nın Finlandiya'daki yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler elde edilmesinin yanı sıra  örgütün Avrupa'daki faaliyetlerine yönelik de önemli bir darbe indirdi. 

MİT'in operasyonları sürüyor

MİT, dün de Irak Hakurk’ta düzenlediği operasyonla PKK/KCK’lı Sema Cuya Çevlik kod adlı Zilan Azak'ı etkisiz hale getirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın etkisiz hale getirdiği Azak'ın terör örgütü PKK/KCK'ya 2015 yılında üniversite eğitimini yarıda bırakarak katıldığı öğrenildi. Teröristin, Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif, gözetleme ve drone'lu saldırı faaliyetlerinde yer aldığı belirlendi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa