Avrupa Birliği'nden Gazze için ateşkes trafiği

Avrupa Birliği Temsilcisi Josep Borrell, Filistinli ve Suudi yetkililerle Gazze'de olası ateşkes için diplomasi trafiği gerçekleştirdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 17:33
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 17:45
Avrupa Birliği'nden Gazze için ateşkes trafiği
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda  16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 223 Filistinli hayatını kaybetti, 92 bin 981 kişi yaralandı. 


10 aylık süreçte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin üzerinden elini çekmedi. Bebek katili, katliamını her geçen gün arttırdı. 


Saldırılarda okullar, hastaneler ve savaştan kaçan sivillerin yaşadığı tampon alanlar alçakta İsrail uçakları tarafından bombalandı.


Filistin'e destek ülkeler bir anda önce saldırıların bitmesini ve uzlaşı için İsrail'e mesajlar iletti ancak Netanyahu tepkiler karşısında durmaksızın masumlara saldırmaya devam etti.


 Avrupa Birliği  Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile yaptığı telefon görüşmelerinde Gazze'de ateşkes çabalarını değerlendirdi. 


Borrell, bu görüşmelerde Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi, Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılması, sivillere yardım sağlanması ve Gazze'nin yeniden inşası konularında uzlaşmaya vardıklarını belirtti.


Borrell, AB'nin işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinlilere hizmet sağlanması için Filistin yönetimini desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede ise Borrell, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve sürdürülebilir çözümler elde etmek için izlenecek yol haritası hakkında da fikir alışverişinde bulundu. Bölgedeki gerilimin azaltılması ve barışçıl bir çözüm bulunması için diplomatik görüşmelerin devam edeceği de belirtildi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa