Andrew Tate, Yahudilere laf söyledikten 2 gün sonra baskın yedi

Andrew Tate, Yahudilerin dünyayı kontrol ettiğini söyledi; 2 gün sonra özel kuvvetler tarafından Romanya’daki evinde baskın yedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 17:44
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 18:16
Andrew Tate, Yahudilere laf söyledikten 2 gün sonra baskın yedi
MP
Mevlüt Peker Editör

Andrew Tate'in Romanya’daki evi, özel kuvvetler polisi tarafından basıldı. Baskının, Andrew Tate’in, “Yahudilerin dünyayı kontrol ettiğini” söylemesinden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.


Gece vakti basıldı

Romanya'da insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma suçlarından yargılanan sosyal medya ünlüsü Andrew Tate'in evine polis baskını düzenlendi.


Yeni bir soruşturma başlatıldı

Andrew Tate hakkında 'insan kaçakçılığı' ve 'para aklama' iddialarıyla yeni bir soruşturma açıldı. Bu kapsamda, Tate'in Romanya'daki evine polis tarafından baskın yapıldı. Eski bir boksör olan ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan Tate, kendisini 'kadın düşmanı' olarak tanımlıyor.


2022'de tutuklandı, ardından serbest bırakıldı

Tate, 29 Aralık 2022'de Romanya'da kardeşi Tristan ve iki kadınla birlikte 'insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Beş ay ev hapsinde tutulduktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


Dört farklı adreste arama yapıldı

Reuters'in aktardığına göre, Andrew Tate'in temsilcileri, polis baskınına ilişkin açıklamada, arama kararının insan kaçakçılığı ve kara para aklama şüpheleri içerdiğini belirtti. Temsilciler, Tate kardeşlerin hukuk ekibinin tüm prosedürlerin doğru bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak için orada bulunduğunu ifade etti.


Romanya Organize Suç ve Terör Suçları Soruşturma Müdürlüğü'nden açıklama

Romanya Organize Suç ve Terör Suçları Soruşturma Müdürlüğü, Ilfov bölgesi ve başkent Bükreş'teki dört farklı adreste arama yapıldığını açıkladı. Bu aramaların, organize suç örgütü kurma, insan kaçakçılığı, çocuk istismarı ve para aklama suçlarına ilişkin soruşturmayla bağlantılı olduğu belirtildi.


Tate'in geçmişteki suçlamaları

37 yaşındaki Andrew Tate, sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan bir isim. Tate, 2022'de insan kaçakçılığı ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla tutuklanmış, ardından cinsel saldırı suçlamalarıyla da karşı karşıya kalmıştı. Mart ayında gözaltına alındıktan sonra beş ay ev hapsinde tutulan Tate, 4 Ağustos'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Avrupa Birliği sınırları içinde serbest dolaşım kararı bozuldu

Temmuz ayında Romanya'daki bir istinaf mahkemesi, insan kaçakçılığı suçlamasıyla yargılanan Tate'in Avrupa Birliği sınırları içinde serbest dolaşımına izin veren kararı bozdu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa