MSB: Ankara, İzmir ve Afyon'da 7 helikopter görevlendirildi

MSB Afyon, İzmir ve Ankara'da meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına 7 helikopterle destek sağlandığını açıkladı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 17:50
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 18:20
MSB: Ankara, İzmir ve Afyon'da 7 helikopter görevlendirildi
EK
Esra Koçak Editör

Türkiye'nin dört bir yanından orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kez kötü haber başkentten geldi. Kentin yeşil alanlarından birisi olan Kızılcahamam'dan yangın meydana geldi. İlçenin Şahinler Köyü'nde orman yangını çıktı.

MSB'den 7 helikopterli destek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ankara'nın Kızılcahamam, Afyon'un Sandıklı ve İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınları için toplam 7 helikopter görevlendirildiğini duyurdu.


Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Afyon, İzmir ve Ankara'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait; 3 helikopter ile Afyon'un Sandıklı ilçesinde, 2 helikopter ile İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 helikopter ile Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde olmak üzere toplam 7 helikopter görevlendirildi" denildi.


Kızılcahamam'da yangın

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı.

Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.


kipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

Gerede'ye sıçradı

Orman yangınının Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü'ne sıçradığı kaydedildi. Demirler Köyü'nün tedbir amacıyla boşaltıldığı öğrenildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa