Afrika, maymun çiçeğine karşı aşılamalara başlıyor

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC), Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) ve kıtadaki diğer ülkelerde birkaç gün içinde maymun çiçeği virüsüne karşı aşı çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 18:35
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 18:53
Afrika, maymun çiçeğine karşı aşılamalara başlıyor
AA
Kaynak AA

Afrika'da maymun çiçeği virüsü hızla yayılıyor. Afrika'da maymun çiçeği salgınına karşı aşılamalara başlanacağı açıklandı. 

Africa News'in haberine göre, Africa CDC, maymun çiçeği vakalarının en yaygın görüldüğü Afrika ülkelerinde, özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti (KDC) başta olmak üzere, aşı çalışmalarına birkaç gün içinde başlamayı planlıyor.


Aşı tedarikinde küresel destek

Avrupa Birliği (AB), biyoteknoloji firması Bavyera Nordic, ABD ve Japonya'nın aşı tedarikine yönelik taahhütlerde bulunmasının ardından, Africa CDC, kısa süre içinde aşı dozlarına ulaşacaklarını açıkladı. 


Aşıların güvenli saklanması ve uygulaması önemli

Africa CDC Genel Direktörü Jean Kaseya, aşıların güvenli şekilde saklanması ve doğru bir şekilde uygulanmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. Kaseya, maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülkelerle lojistik ve iletişim stratejileri üzerinde çalıştıklarını ve bu sayede aşıların dağıtımını kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.


Afrika'da 19 bin vaka görüldü

Bu yıl Afrika kıtasında yaklaşık 19 bin maymun çiçeği vakası tespit edilirken, bu vakaların büyük bir kısmı KDC'de görüldü. Virüsün görüldüğü diğer Afrika ülkeleri arasında Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Kamerun, Gana, Liberya, Nijerya, Ruanda, Kenya, Fildişi Sahili ve Güney Afrika yer alıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa