MEB'den 30 özel okula isim uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kanuna aykırı olarak isimleri Türkçe olmayan 6 ildeki 30 okulun isimlerinin değiştirilmesini istedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 18:59
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 19:23
MEB'den 30 özel okula isim uyarısı
EK
Esra Koçak Editör

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, bazı özel okullara Türkçe isim kullanımı konusunda uyarıda bulundu. Bu kapsamda, 6 ilin valiliğine "Türk Okulları" başlıklı resmi bir yazı gönderildi.


Yönetmelik hükümleri hatırlatıldı

Gönderilen yazıda, MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan hükümlerin altı çizildi. Yönetmelikte, özel eğitim kurumlarına verilen isimlerin, Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri doğrultusunda, kurumun amacına, eğitim programına ve düzeyine uygun, anlamlı bir Türkçe ad olması gerektiği belirtildi. Yönetmelikte, yalnızca azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile sadece yabancı dil eğitimi veren kurslara yabancı isim verilebileceği ifade edilirken "diğer eğitim kurumlarının isimlerinde ise kıta, ülke, millet, tarih, rakam, yabancı kurum ve kuruluş adları kullanılamaz" denildi.


Kurum adları için uygun teklif istendi

Bakanlık, Türkçe isim verilmediği tespit edilen kurum adlarını belirleyerek ilgili valiliklere bildirdi. Valiliklere gönderilen yazıda, "Kurum adlarının anılan maddeye aykırı olduğu anlaşılmış olup, yeni kurum adı teklif edilmesi gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.


6 İlde 30 okul ihlal tespit edildi

Kanuna aykırı olarak isimleri Türkçe olmayan okul sayısının 6 ilde toplam 30 olduğu öğrenilirken, Bakanlık bu okullara, yönetmeliğe uygun yeni isimler teklif etmeleri gerektiğini de iletti. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa