Kızılcahamam'daki yangın Bolu'ya sıçradı: 67 kişi tahliye edildi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin Şahinler Mahallesi'nde öğleyin başlayan orman yangını, Bolu'nun Gerede ilçesinin Demirler köyü mevkisine sıçradı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 19:48
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 22:18
Kızılcahamam'daki yangın Bolu'ya sıçradı: 67 kişi tahliye edildi
AA
Kaynak AA

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin Şahinler Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan orman yangını, kısa sürede büyüyerek Bolu'nun Gerede ilçesinin Demirler köyü mevkisine sıçradı. Yangın nedeniyle köydeki 67 vatandaş tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangına hem havadan hem de karadan yoğun bir müdahale sürüyor.


Yangın Kızılcahamam'da başladı, Bolu'ya sıçradı

Kızılcahamam'ın Şahinler Mahallesi’nde saat 12.30 sıralarında çıkan yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Bolu'nun Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine ulaştı.


Ekipler havadan ve karadan mücadele ediyor

Yangına, Orman Genel Müdürlüğü personeli ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bolu Belediyesi itfaiye ekipleri karadan müdahale ediyor. Ayrıca askeri helikopterler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.


Bolu Valiliği'nden açıklama: 67 Kişi tahliye edildi

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangına 4 helikopter, 18 arazöz, 102 araç ve iş makinası ile 260 personelin müdahale ettiği belirtildi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın nedeniyle, Demirler köyünden özellikle yaşlılar, kadınlar, çocuklar ve engelliler başta olmak üzere 67 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği ve yangında herhangi bir can kaybı olmadığı ifade edildi.


Mansur Yavaş: 16 araç ve 35 personelle müdahale ediyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yaptığı açıklamada, "Kızılcahamam Şahinler Mahallesi’nde başlayan orman yangınına, 16 araç ve 35 personel ile müdahale ediyoruz" ifadelerini kullandı.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa