Murat Ongun’dan CHP'den istifa eden Eren Erdem’e tazminat davası

Murat Ongun, kendisine hakaret ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle CHP’den istifa eden Eren Erdem hakkında 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 20:15
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 21:52
Murat Ongun’dan CHP'den istifa eden Eren Erdem’e tazminat davası
CS
Canan Salman Editör

CHP’de parti içi mücadele siyasetin sınırlarını açıp mahkeme koridorlarına taştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başdanışmanı Murat Ongun ile CHP eski Genel Başkan yardımcısı Eren Erdem mahkemelik oldu.

Eren Erdem, parti yönetimine yönelik sert eleştirileri dolayısıyla 'kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Erdem’in buna tepkisi ise çok sert oldu.

Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer'in eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na WhatsApp grubunda ettiği küfrün ekran görüntüsünü paylaşan Erdem,  “Bana soruşturma açmak haddi değildir, önce küfrün hesabını versin" sözleriyle savunma vermeyeceğini açıklamıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı Murat Ongun'un şikayeti üzerine partisi tarafından disipline sevk edildiğini belirten Erdem iletişim hileleri ve algı operasyonları ile 100 yıllık bir çınar olarak nitelediği CHP’nin  “belediye başkanlarının” oyuncağı yapıldığını söylemişti.

Erdem,  “onların maaşlı memurlarına “parti evlatlarını tasfiye ettirirseniz,” yarın bu cüret en çok sizi hedef alır. Ve siyaset yapamazsınız” ifadeleriyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve başdanışmanı Murat Ongun’u eleştirmişti.

İşte bu sözler Erdem’in başını derde soktu. Konu yargıya taşındı.

Murat Ongun, kendisine hakaret ettiği ve iftira attığını belirterek CHP’den istifa eden Eren Erdem hakkında 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

 Erdem ile Ongun arasındaki gerilim geçmişe dayanıyor.  Ongun'dan trollerini üzerinden çekmesini isteyen Erdem çok sert paylaşımlarda bulunmuştu. Paylaşımda şu ifadelere yer vermişti.

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa