Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor

Meteoroloji yurt genelinde sıcaklıkların düşeceğini, iç kesimlerde hafta sonu sağanağın etkili olacağını bildirdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 20:39
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 21:00
Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor
EK
Esra Koçak Editör

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu hafta Türkiye genelinde beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı.

Yarın hava durumu nasıl olacak?

Macit'in açıklamalarına göre, yarın ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. İç Ege, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.


Cuma günü: Yağışlar iç bölgelerde devam ediyor

Cuma günü, Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.


Hafta sonu: İç kesimlerde sağanak, sıcaklıklar düşüyor

Cumartesi günü, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Ardahan ve Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda iç kesimlerde 4-5 derece düşerek mevsim normallerine yaklaşacağı tahmin ediliyor.


Büyükşehirlerde hava durumu

  • İstanbul: Önümüzdeki üç gün boyunca İstanbul'da parçalı bulutlu hava bekleniyor. Hava sıcaklıkları 31 ila 34 derece arasında seyredecek.

  • Ankara: Başkent Ankara'da yarın ve cuma günü yerel gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıkların 31-32 derece civarında olması bekleniyor.

  • İzmir: İzmir'de yağış beklentisi bulunmuyor. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki üç gün boyunca 36-37 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa