Drift atan ehliyetsiz sürücüye 59 bin lira ceza

Eskişehir'in Alpu ilçesinde otomobille drift atan ehliyetsiz sürücüye 59 bin 567 lira idari para cezası uygulandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 21:02
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 21:50
Drift atan ehliyetsiz sürücüye 59 bin lira ceza
DHA
Kaynak DHA

Eskişehir'in Alpu ilçesinde gece saatlerinde meydanda otomobiliyle drift yapan S.B., çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri tarafından tespit edildi. Alpu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, mobese ve güvenlik kameralarını inceleyerek S.B.'nin kimliğini belirledi.


Mobese kameralarına yansıdı

Drift yaptığı anlar mobese kameralarına yansıyan S.B.'ye, ehliyetsiz araç kullanmak ve trafiğe açık alanda drift atmak suçlarından toplam 59 bin 567 TL idari para cezası verildi.


Araç sahibine de ceza

S.B.'nin kullandığı aracın gerçek sahibine de ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak suçundan idari para cezası uygulandı.


Drift Atma Cezası ne kadar?

Trafik akışını bozan, hak ihlaline sebep olan, diğer araçları ve yayaları tehlikeye atacak her türlü eylem trafik kurallarını çiğnemektir. Trafik kurallarını ihlal edenlere idari ceza, sürücü belgesi puanından düşüş (ceza puanı), araç bağlama ve ehliyete el konma gibi yaptırımlar uygulanmaktadır.

Drift atmak da ceza kanununda trafik kurallarını ihlal eden, hem araç sürücüsünü hem de diğer sürücü, yolcu ve yayaları tehlikeye atan bir kusurlu bir eylemdir. Trafikte drift atmanın cezası 2024 yılında güncellenen trafik cezalarına göre 32.234 Türk Lirası'dır. Drift cezası sadece eylem yapan sürücüye yazılmakta olup araç plakası cezaya tabi tutulmamaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa