WhatsApp'ı çalınan CHP Sözcüsü Yücel, Turkcell'i mahkemeye verecek

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, kimlik bilgileri kullanılarak Turkcell'den bilgisi dışında yeni SIM kart çıkarılıp WhatsApp hesabının ele geçirildiğini açıkladı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 21:49
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 21:57
WhatsApp'ı çalınan CHP Sözcüsü Yücel, Turkcell'i mahkemeye verecek
CS
Canan Salman Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabından Whatsapp hesabının çalınmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Turkcell hattının çalınarak WhatsApp hesabının ele geçirildiğini belirten Yücel, WhatsApp profil fotoğrafının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir fotoğrafıyla değiştirildiğini duyurdu.

Yücel, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

Deniz Yücel, 19 Ağustos 2024 tarihinde kimlik bilgilerini ele geçiren kişilerin, Turkcell iletişim merkezi aracılığıyla hattına yeni bir SIM kart çıkardığını dile getirdi. 

Bu işlem sonucunda kendi telefonunda bulunan SIM kartın devre dışı kaldığını ifade eden Yücel, böylece bilgisi dışında hesabına giriş yapıldığını kaydetti.

Profiline Erdoğan fotoğrafı yerleştirilmiş

Yücel, saldırganların yeni çıkardıkları SIM kart aracılığıyla WhatsApp hesabına eriştiklerini ve profilde yer alan fotoğrafını Erdoğan’ın bir fotoğrafı ile değiştirdiklerini açıkladı.

Deniz Yücel,  daha sonra bazı kişilere Alpay Özalan’ın fotoğrafıyla birlikte "Alpay Özalan size de mi yumruk atsın?" şeklinde mesajlar gönderildiği bilgisini paylaştı.

Hukuki mücadele mesajı

CHP Sözcüsü, bu olay sonrası WhatsApp hesabının kullanımını durdurduğunu ifade etti.

Kişisel bilgilerini ele geçirenler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Yücel, ayrıca, bu saldırıda sorumluluğu olan kişiler ve operatör şirketi Turkcell hakkında da maddi ve manevi tazminat davası açacağını bildirdi.

"Bu olay sadece bana yönelik bir saldırı değil”

Deniz Yücel, saldırının üstlendiği görevler nedeniyle yapıldığını belirterek "Ana muhalefet partisinin bir temsilcisine bu şekilde bir saldırı yapılabiliyorsa, ülkede kimsenin kişisel verileri ve haberleşme hürriyeti güvende değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Ana Muhalefet Partisi’nin Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve bir Milletvekiline yönelik bu saldırının, yarın 85 milyon vatandaşın başına gelmemesi ve ülkedeki iletişim güvenliği zafiyetinin normalleşmemesi için gerekli her türlü mücadeleyi vereceklerinden kimsenin kuşkusu duymamasını isteyen Yücel’in tam açıklaması şöyle:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa