Biden ve Netanyahu Gazze'deki ateşkes müzakerelerini ele aldı

ABD Başkanı Biden, Gazze'de olası ateşkes anlaşmasıyla ilgili devam eden müzakereleri, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede ele aldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 23:05
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 23:15
Biden ve Netanyahu Gazze'deki ateşkes müzakerelerini ele aldı
AA
Kaynak AA

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki olası bir ateşkes anlaşmasıyla ilgili süregelen müzakereleri İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde ele aldı. 


Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden ve Netanyahu, Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin yanı sıra esirlerin durumu ve bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomatik çabalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Görüşmeye, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de katıldı. Beyaz Saray'dan görüşmenin ayrıntılarına dair ikinci bir açıklama yapılması bekleniyor.


Gazze'de son durum 

Söz konusu görüşmenin detaylarına ilişkin Beyaz Saray'dan ikinci bir açıklama yapılması bekleniyor.

Katar'ın başkenti Doha'da 15-16 Ağustos'ta İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes sağlanması için müzakereler yapılmıştı.


Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın ara buluculuğunda yürütülen müzakerelerde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeni şartlar sürerek anlaşmaya varılmasını engellediğini belirtmişti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 223 Filistinli öldü, 92 bin 981 kişi yaralandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa