Bakan Tekin'den öğretmenlere müjde

Bakan Tekin öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme atamaları için yeniden başvuru alınacağını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 23:53
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 00:03
Bakan Tekin'den öğretmenlere müjde
EK
Esra Koçak Editör


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında tercih ettikleri eğitim kurumlarına atamaları yapılamayan öğretmenler için yeni bir sürecin başlatıldığını duyurdu. 

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu öğretmenlerin 22-23 Ağustos tarihlerinde sistem üzerinden başvurularını yapabileceklerini, atamaların ise 26 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini belirtti.


Öğretmenlerin talepleri büyük oranda karşılandı

Bakan Tekin, açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mazerete bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin büyük bir kısmının taleplerinin karşılandığını vurguladı. Ancak, tercih ettikleri eğitim kurumlarından birine ataması yapılamayan öğretmenlerin, mazeretlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerine atamalarının yapılacağını ve bu şekilde alanlarında ihtiyaç bulunan okullara yerleştirileceklerini ifade etti.


Başvuru ve atama tarihleri

22-23 Ağustos tarihleri arasında başvuruların alınacağını belirten Tekin, atamaların ise 26 Ağustos'ta tamamlanacağını açıkladı. Bu süreç, öğretmenlerin mazeretlerine uygun yer değişikliği taleplerinin karşılanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa