UNRWA'dan açıklama: İnsanlar Gazze'de ölümü bekliyor...

UNRWA'dan yapılan açıklamada ''Gazze'de artık güvenli bir yer yok, insanlar sanki ölümü bekliyor gibi'' açıklaması geldi...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 06:41
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 08:12
UNRWA'dan açıklama: İnsanlar Gazze'de ölümü bekliyor...
AA
Kaynak AA

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun devam eden saldırıları nedeniyle güvenli bir yer kalmadığını belirterek, bölgedeki duruma dikkat çekti.

"Gazze'de Güvenli Bir Yer Kalmadı"

UNRWA'nın Gazze'deki kıdemli iletişim sorumlusu Louise Wateridge, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, "Gazze'de güvenli bir yer kalmadı; insanlar adeta ölümlerini bekliyorlar." şeklinde açıklamada bulundu.

Güvenli Bölgeler Cephe Hattına Dönüştü

Wateridge, İsrail'in "güvenli bölge" olarak tanımladığı alanların, savaşın cephe hattına dönüştüğünü ve Gazze halkının savaşın merkezine yalnızca birkaç blok mesafede kaldığını vurguladı.

Ağır Kayıplar ve Tahrip Edilen Sivil Altyapı

7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında, en az 16.480'i çocuk ve 10.980'i kadın olmak üzere 40.223 Filistinli hayatını kaybetti, 92.981 kişi ise yaralandı. Bölgede, hala enkaz altında binlerce cesedin bulunduğu ve sivil altyapının, özellikle hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınarak büyük ölçüde yok edildiği bildiriliyor.

Hamas: İsrail soykırım suçunu sürdürüyor

Hamas, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş sivillerin barındığı Salahaddin Okulu'na yapılan saldırının, "İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana işlediği soykırım suçunun bir devamı" olduğunu belirtti.

Hamas tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin batısındaki Salahaddin Okulu'na gerçekleştirdiği saldırı, "Filistinlilere yönelik soykırımın bir parçası" ve "vahşet" olarak tanımlandı.

Açıklamada, İsrail'in kasıtlı olarak sivillerin sığındığı bölgeleri hedef aldığı vurgulanarak, uluslararası topluma, İsrail'in suçlarını durdurmak ve savunmasız sivillere karşı süregelen ihlalleri sona erdirmek için acilen harekete geçme çağrısı yapıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa