Ankara'dan Bolu'ya sıçrayan yangında son durum...

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Ankara'dan Bolu'ya sıçrayan orman yangınıyla ilgili son bilgileri paylaştı. İşte yangın bölgesindeki son durum...

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 08:03
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 08:33
Ankara'dan Bolu'ya sıçrayan yangında son durum...
AA
Kaynak AA, DHA

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangınında saatler geride kalırken işte bölgeden son bilgiler.

Yangına, Ankara ve çevre illerden gelen ekipler tarafından müdahale ediliyor.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, "Gündüz boyunca havadan ve karadan yoğun müdahaleler yapıldı. Şu anda yangının etrafı araçlarla çevrilmeye çalışılıyor. Yangının bulunduğu noktalara ekipler ulaşmaya çalışıyor. Yangın nedeniyle iki yerleşim yerinden 123 kişinin tahliyesini gerçekleştirdik. Demirler Köyü'nün yaylasında kullanılmayan 10 ev yandı, ancak can kaybı veya yaralanma olmadı. Devletin tüm kurumları yangını kontrol altına almak için burada." dedi.

Demirler Köyü Yaylasındaki Durum Kritik

Vali Kılıç, Demirler Köyü yaylasında yangının vadide devam ettiğini ve orman bakanlığı ekiplerinin bölgeye ulaşmak için yol açmaya çalıştığını ifade etti. "Yol açıldıktan sonra yangın söndürme araçları müdahale edecek. Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yok. Yangın öğleden sonra Demirler Köyü'ne ulaştığında sıkıntı yaşandı, ancak zamanında yapılan müdahale sayesinde evler zarar görmedi," şeklinde konuştu.

Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Yangının çıkış sebebi hakkında da bilgi veren Vali Kılıç, "Yangının insan kaynaklı olduğu değerlendiriliyor. Yangın bölgesi Kızılcahamam Ankara sınırları içerisinde yer alıyor ve soruşturma Kızılcahamam Başsavcılığı tarafından yürütülüyor," dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa