MEB'den yer değişikliği talepleriyle ilgili açıklama...

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin yer değişikliği taleplerine ilişkin; 22-23 Ağustos tarihlerinde yeni başvuruların alınacağını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 08:30
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 12:07
MEB'den yer değişikliği talepleriyle ilgili açıklama...
AA
Kaynak AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mazeret durumu nedeniyle yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun atamasının yapıldığını ve taleplerinin karşılandığını duyurdu.


Bakanlık, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvurularına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, başvuruda bulunan öğretmenlerin büyük oranda atandığı, tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayanların ise bulundukları ilin milli eğitim müdürlüklerine yerleştirileceği belirtildi. Bu öğretmenlerin, ihtiyaç duyulan alanlardaki eğitim kurumlarına atanacağı vurgulandı. Ayrıca, tercih ettikleri kurumlara atanamayan öğretmenlerin 22-23 Ağustos tarihlerinde sistem üzerinden yeni başvurularını yapabileceği ve atamaların 26 Ağustos’ta gerçekleştirileceği bildirildi.


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ataması yapılan öğretmenlere "hayırlı olsun" dileğinde bulundu. Tekin, bakanlık olarak öğretmenlerin taleplerini karşılamaya ve onlara huzurlu bir çalışma ortamı sağlamaya öncelik verdiklerini belirtti. 2024 yılı yaz tatilinde mazeret durumu nedeniyle yer değişikliği talep eden öğretmenlerin atamalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Tekin, tercih ettikleri kurumlara atanamayan öğretmenlerin, bulundukları ildeki eğitim kurumlarına yerleştirileceğini ve bu süreçte yeni başvuruların 22-23 Ağustos tarihlerinde alınarak, atamaların 26 Ağustos'ta yapılacağını duyurdu.


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasının tamamı şu şekilde;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa