İsrail Gazze'ye gece boyunca saldırı düzenledi!

İsrail ordusu gece boyunca Gazze Şeridi'ni bombardımana tuttu. Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 19 Filistinli hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 09:09
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 10:10
İsrail Gazze'ye gece boyunca saldırı düzenledi!
AA
Kaynak AA

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgalci İsrail Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde "Ebu Dakka" ailesine ait evi bombaladı. Bombardıman sonucu anne ve çocuğu yaşamını yitirdi.


İsrail çadırlara ateş açtı

İsrail ordusu, Mevasi bölgesinde kurdukları çadırlarda yaşamını sürdüren Filistinlilere ateş açtı. İsrail, gece boyunca hem havadan hem de karadan sivillere yönelik saldırılarını sürdürdü.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde de İsrail ordusunun "Hammude" ailesine ait evi bombalayan katil İsrail, 11 Filistinliyi katletti. Bölgede çok sayıda sivilin yaralandığı bildirildi.


Çoğunluğu çocuklardan ve kadınlardan oluşuyor

Sağlık kaynaklarında, İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin cesetlerinin bölgedeki Kemal Advan Hastanesine getirildiği ve çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu yer alıyor.


Enkaz altınlar kalanlar var

İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesimlerindeki Megazi Mülteci Kampı'ndaki "Ed-Debaki" ailesini hedef aldı. 3 Filistinli hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.


Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'nın Tel ez-Zater bölgesinde İsrail ordusunun "Selman" ailesine ait evi bombalaması sonucu da 3 kişi hayatını kaybetti.


Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda da "el-Cedili" ailesine ait evi bombalaması sonucu çok sayıda Filistinlinin yaralandığı aktarıldı.


Topçu birliklerinin de kampın kuzeybatı bölgelerini bombaladığı kaydedildi.


Soykırım çetesi İsrail, Gazze kentinde topçu atışlarıyla Tel el-Heva, ez-Zeytun ve es-Sabra mahallelerindeki aileleri vururken, insansız hava araçları da bölgede alçak uçuş yaptı.

İsrail ordusu, Deyr el-Belah kentinin doğu bölgelerindeki topçu atışlarını sürdürdü.

Öte yandan saldırılar sonucunda hala enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.


Gazze'de son durum

İsrail'in 10 aydır Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 223 Filistinli öldü, 92 bin 981 kişi yaralandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa