Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerden yangına destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri Kızılcahamam'da çıkan ve Bolu'ya sıçrayan yangına ekip ve personel ile destek oludu.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 09:31
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 17:38
Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerden yangına destek!
Ecem Çetin Editör

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi Şahinler Köyü'nde orman yangını meydana geldi.

Yangına havadan ve karadan bölgeye sevk edilen ekiplerce müdahale edilmeye başlandı.


Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan alevlere müdahale sürüyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve diğer ilçe belediyeleri yangının söndürülmesi için ekip ve araç desteğinde bulundu. 


ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam Şahinler Mahallesi’nde başlayan orman yangınına, 16 araç ve 35 personel ile müdahale ettiklerini ifade etti. Yavaş, ekiplerin yerleşim yerlerini korumak için yoğun çaba gösterdiğini söyledi. ABB Başkanı, Kazan, Keresteciler, İvedik OSB ve Sincan itfaiyeleri ile Orman GM ekiplerini de destek için bölgeye sevk ettiklerini ve havadan, karadan müdahaleyi sürdürdüklerini belirtti. 


Yavaş, ardından bir paylaşım daha yaptı ve şu ifadeleri kullandı;


Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, otluk alanda başlayan rüzgarın etkisiyle Bolu'nun Gerede ilçesi ormanlık alana sıçrayan yangına Keçiören Belediyesi ekiplerinin yangına müdahale ettiğini ifade etti. Özarslan, yangından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Kızılcahamam Şahinler Mahallesi'nde başlayan, Bolu Gerede’ye sıçrayan yangına müdahale çalışmalarında görev almak üzere iş makineleri ve personelleri bölgeye uğurladıklarını ifade etti. Yıldızkaya, yangının en kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ederek, bölgedeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa