Trump'tan suikast sonrası dikkat çeken önlem

Miting sırasında suikast girişiminde bulunulan Donald Trump'ın güvenliği için kurşun geçirmez camın arkasından konuştuğu görüldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 09:43
GÜNCELLEME
17 Eylül 2024 10:25
Trump'tan suikast sonrası dikkat çeken önlem
O
Onur Çetinkaya Editör

13 Temmuz günü Pensilvanya’da destekçilerine konuşma yapan Trump'a silahlı saldırı düzenlendi. Trump, kürsüde konuşurken silahlı saldırı sonucu sağ kulağından yaralandı. 5 el ateşin ardından Trump yere eğilerek kendini korumaya çalıştı bu esnada sahneye atlayan korumaları Trump'ın etrafını sardı. 


Bir süre sonra ayağa kalkan Trump'ın yüzünün kan içinde kaldığı görüldü. Yumruğunu havaya kaldırarak destekçilerine seslenen ABD eski Başkanı hem iyi olduğunu hem de pes etmemeleri gerektiğini söyledi.Saldırıda, ateş eden şahsın yanı sıra olay yerinde bulunan bir kişinin ölürken iki kişi ise ağır yaralandı.

Donald Trump saldırı sonrası kötülüğün kazanmasına izin vermeyeceklerini ve korkmayacaklarını söyledi. Öte yandan ABD Başkanlık yarışında Donald Trump ile birlikte karşı karşıya gelecek ABD Başkanı Joe Biden seçime 4 ay kala adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kararını sosyal medya hesabından duyuran 81 yaşındaki Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini açıkladı. 

Trump'a kurşun geçirmez cam 

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump, suikast girişiminin ardından ilk kez açık havada miting düzenledi. 




Trump'ın Kuzey Carolina'da düzenlenen mitingde kurşun geçirmez camın arkasından konuştu. Miting alanının etrafındaki binaların çatılarına keskin nişancıların yerleştirildiği de görüldü. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa