ABD Açık'ta Zeynep Sönmez rüzgârı: Final turuna çıktı

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, ABD Açık'ın elemelerinde karşılaştığı Jil Teichman'ı 2-0 yendi. Sönmez, ana tabloya kalmak için yarın korta çıkacak.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 09:46
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 10:44
ABD Açık'ta Zeynep Sönmez rüzgârı: Final turuna çıktı
Hakan Öksüz Editör

Tenis tutkunları, sezonun dördüncü grand slam turnuvası olan ABD Açık'taki nefes kesen maçları takip ediyor. Tenisçi Zeynep Sönmez, sezonun son grand slam turnuvasında ana tabloda yer alabilmek için korta çıktı. Milli tenisçi, İsviçreli Jil Teichman ile elemelerde karşılaştı.


Hedef ana tabloya kalmak

Bu sezonki ikinci grand slam turnuvası olan Fransa Açık'ta da ana tabloya kalma başarısını gösteren Zeynep Sönmez, ABD Açık elemelerinin ikinci turunda sahne aldı. Klasmanın 206'ncı sırasındaki Jil Teichmann ile karşı karşıya gelen Zeynep Sönmez, rakibini 2-0'lık skorla geçti.


Milli tenisçi, ikinci sette zorlanmadı

Dünya klasmanında 152'nci sırada yer alan Zeynep Sönmez, ilk seti 7-5 kazandı. Jil Teichmann'ın varlık gösteremediği ikinci seti de 6-0 kazanan 22 yaşındaki milli tenisçimiz, rakibini 2-0 yenerek turladı.

Zeynep Sönmez'in sıradaki rakibi Sasnovich

ABD Açık'ta ana tabloya kalmak isteyen Zeynep Sönmez, bu hedefini gerçekleştirebilmek için klasmanın 101'inci sırasındaki Rus Aliaksandra Sasnovich'i geçmek zorunda. Zeynep Sönmez ile elemelerdeki 2 numaralı seribaşı olan Sasnovich, yarın kozlarını paylaşacak.


Zeynep Sönmez'in kariyeri

30 Nisan 2002 doğumlu Zeynep Sönmez, uluslararası tenis sahnesinde adından söz ettiren önde gelen bir Türk profesyonel tenis oyuncusudur. 18 Eylül 2023 tarihinde elde ettiği Dünya 146 numarası kariyerinin en yüksek tekler sıralaması ve 4 Mart 2024 tarihi itibarıyla 838 numara çiftler sıralaması ile kortta güçlü bir varlık göstermektedir. ITF Kadınlar Çevresi'nde dört tekler şampiyonluğu kazanmış ve Türkiye'nin 1 numaralı kadın tenisçisi olarak prestijli bir konuma sahiptir.


Fransa Açık'ta ana tabloya kalmıştı

2024 yılı, Sönmez'in kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu ve ilk Grand Slam'ine Fransa Açık'ta katıldı. Ana tabloya giden yolu, elemelerde Dejana Radanović, Aliaksandra Sasnovich ve Jana Fett'e karşı etkileyici zaferler içeriyordu. 

Sönmez'in Fransa Açık'taki katılımı tarihi bir öneme sahip olup, Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'dan sonra 2017'den bu yana ana tabloda oynayan ilk Türk oyuncu olmuştur.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa