Afyonkarahisar'daki orman yangını: 2 gözaltı

Afyonkarahisar Sandıklı’daki orman yangınında 20 hektar orman kül oldu. Orman yangını ile ilgili olarak 2 kişiye gözaltı uygulandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 10:18
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 11:07
Afyonkarahisar'daki orman yangını: 2 gözaltı
DHA
Kaynak DHA

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinde meydana gelen orman yangını, yaklaşık 20 hektarlık alanı tahrip etti. Hasan Beli Yaylası ile Çiğiltepe mevkisi arasında dün saat 11.30 civarında çıkan yangın kontrol altına alındı, ancak ekiplerin soğutma çalışmaları hala devam ediyor. Yangına ilişkin H.Y. (37) ve C.G. (46) isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Çevredeki tanıklar, bu iki kişinin yangın bölgesinden inerken görüldüğünü belirtti. Gözaltına alınan şüpheliler, yangını söndürmek için bölgeye geldiklerini, yangını kendilerinin başlatmadığını iddia etti.


Olay yeri inceleme ekipleri yangın bölgesinde çalışıyor

Yangının çıkış nedenini belirlemek için Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri, yangının başladığı noktalarda incelemeler yaparak delil arıyor. Soruşturma devam ederken, yangının çıkış sebebi hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı.


31 araç ve 68 personel ile müdahale edildi

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, yangına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yangına 31 araç ve 68 personel ile müdahale edildiğini ifade etti. Vali Yiğitbaşı, Sinanpaşa Kırka’daki yangının soğutma çalışmaları sürerken Sandıklı ilçesinde yeni bir yangının daha başladığını belirtti.


AFAD koordinesinde geniş çaplı müdahale

Yangına İl AFAD (Afet ve Acil Durum) Müdürlüğü koordinesinde ilk andan itibaren müdahale edildiğini açıklayan Vali Yiğitbaşı, bölgeye Afyonkarahisar Merkez, İscehisar (Alanyurt), Çay, Dinar, İhsaniye, Sandıklı ve Şuhut ilçe belediyeleri ve Taşoluk, Güney, Düzağaç ve Akharım belde belediyeleri ile İl Özel İdaresi başta olmak üzere birçok kamu kurumu ve kuruluşundan itfaiye araçları, iş makineleri ve personelin sevk edildiğini belirtti.


Vatandaşlara uyarı: Yangın riskine karşı dikkatli olun

Vali Yiğitbaşı, vatandaşları yeşil alanların korunması için yangına sebebiyet verebilecek her türlü riskten kaçınmaları konusunda uyardı. Ayrıca alınan kural ve yasaklara uymaları gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa