ABD'de Demokrat Parti Kongresi'nde Filistinlilere söz hakkı verilmedi

ABD'nin ​​​Chicago kentinde toplanan Demokrat Parti Kongresi'nde, İsrailli esirlerden birinin ailesine söz hakkı verilirken Filistinliler susturuldu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 11:18
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 12:15
ABD'de Demokrat Parti Kongresi'nde Filistinlilere söz hakkı verilmedi
Kübra Şenal Editör

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'deki soykırımına çanak tutan ABD, Filistinlileri görmezden gelmeye devam ediyor. Siyonist bebek katili Netanyahu'nun Filistinlilerin kanı için övgüye ve alkışa tutulduğu ABD Demokrat Parti Kongresi'nde İsrailli bir esirin ailesine söz hakkı verilirken bir Filistinli vatandaşın konuşmasına izin verilmedi.


Filistin destekçisi delegelerden tepki yağdı

NBC News'ün haberine göre, Filistin destekçisi 30 Demokrat delege, Demokratik Ulusal Kongre'de (DNC) Filistinli bir konuşmacının bulunması talepleri karşılık bulmadı. Kararı protesto etmek için Filistin destekçisi delegeler tarafından United Center önünde oturma eylemi başlatıldı.


Filistinli vatandaşa yapılan muamele Filistin destekçisi delegeler ve Demokrat Partililerce tepkiyle karşılandı.


Delegelerden basın açıklaması

Filistin destekçisi delegelerden Abbas Alawieh, DNC'nin toplandığı United Center önünde yaptığı basın açıklamasında, Filistinli bir konuşmacının DNC'de bulunması taleplerini Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in ekibine ilettiklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını belirtti. Ardından Alawieh, bu kararı protesto etmek için United Center önünde oturma eylemi başlattıklarını açıkladı.


"İkiniz de utanç kaynağısınız"

Bir başka Demokrat delege Kaz Kader ise ABD Başkanı Joe Biden'a seslendi. Harris ve Biden için "İkiniz de utanç kaynağısınız" diyen Kader, "Bir dahaki sefere selam verdiğinizi gördüğümde, bir dahaki sefere elinizi kalbinizin üzerine koyduğunuzda, elinizde Filistinli çocukların kanından başka bir şey görmeyeceğim. Başkan Yardımcısı (Kamala) Harris, onun elinin Filistinli çocukları boğuşunu izlediniz, siz de şahitsiniz." ifadelerini kullandı.


Biden yönetiminin Gazze konusundaki duruşu nedeniyle görevinden istifa eden eski Eğitim Bakanlığı Planlama Değerlendirme ve Politika Geliştirme Ofisi çalışanı Tariq Habash da United Center önünde gösteri yapan Filistin destekçisi 30 delege ile FaceTime üzerinden görüşme sağladı.


"İnsanlığımız nerede?"

ABD Kongresinin Filistin asıllı üyesi Rashida Tlaib de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerden birinin ailesinin DNC'de konuştuğunu hatırlatarak Filistinli birinin burada konuşmasına izin verilmemesinin çifte standart olduğunu belirtti.


Tlaib, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Harris ve Walz için Müslüman Kadınlar" grubu dağıtıldı

Demokratların başkan adayı Harris'i destekleyen "Harris ve Walz için Müslüman Kadınlar" grubu, Filistin asıllı bir Amerikalıya söz hakkı verilmemesi üzerine grubun dağıtıldığını açıkladı.

Grubun Instagram hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. Harris'in Gazze politikasının sertçe eleştirildiği paylaşımda, "Bu gece sahneye çıkan İsrailli esirin ailesi, Filistinli Amerikalılara ve Filistinlilere karşı adayımızdan ya da DNC'den daha fazla empati göstermiştir." denildi.


Ayrıca rahip William Emmanuel Hall, DNC'nin dünkü oturumun kapanış duasını yaptı. Rahibin yanındaki kişinin Filistin kefiyesi taktığı duada 'Filistin'de barış' istenmesi dikkati çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa