WhatsApp hesabı ele geçirilen Deniz Yücel'den açıklama!

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp hesabının ele geçirildiğini ifade eden CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den açıklama geldi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 13:01
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 13:53
WhatsApp hesabı ele geçirilen Deniz Yücel'den açıklama!
Ecem Çetin Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, sosyal medya hesabından WhatsApp hesabının ele geçirildiğini açıkladı. 

Yücel, bugün yeni bir açıklama yaptı. 


Deniz Yücel, hangi yöntemle olduğunun henüz tespit edilemediğini kimlik bilgilerini ele geçiren kişi ya da kişilerce, 19 Ağustos 2024 tarihinde, saat 14:40’da kullanmakta olduğu operatörün bir iletişim merkezi aracılığıyla kendi bilgileriyle üzerine tanımlı 25 yıldır kullandığı numarasına yeni bir SIM kartı çıkartıldığını ve kendi kartına takılı olan SIM kartın otomatik olarak kullanıma kapandığını ifade etti. 


Yücel, bu SIM kart aracılığıyla Whatsapp'ına giriş yapıldığı önce profil fotoğrafının değiştirilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının profil fotoğrafı yapıldığını ve hesabına ekli kişilere ya da gruplara Alpay Özalan'ın fotoğrafı gönderilerek altına "Alpay Özalan size de mi yumruk atsın?" şeklinde mesajlar gönderildiğini belirtti.  


"WhatsApp hesabımın kullanılmasını durdurduk"

Bu saldırıyı fark ettikleri andan itibaren telefon rehberinde kayıtlı ve Whatsapp hesabında ekli kişilerin zarar görmemesi için sosyal medya üzerinden bir uyarı mesajı yayınladıklarını ifade eden CHP Sözcüsü Deniz Yücel, gerekli işlemleri yaparak WhatsApp hesabının kullanılmasını durdurduklarını aktardı.  


"Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Milletvekili görevlerinde bulunmam nedeniyle yapılmış bir saldırıdır.  "

Deniz Yücel, sorunu gidermeye yönelik resmi yazışmaların devam ettiğini söyledi. Bu olayın kendisinin ya da partisinin bir güvenlik zafiyetinden kaynaklanmadığını söyleyen Yücel, bu saldırının sadece Deniz Yücel'e yönelik bir saldırı olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Milletvekili görevlerinde bulunması nedeniyle yapılmış bir saldırı olduğunu aktardı. 


"Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım"

Yücel, şöyle devam etti;



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa