Hırsızlık için girdiği evde kitap okumaya dalınca yakalandı

İtalya'da entel hırsız, girdiği evde kitap okumaya dalınca polis tarafından enselendi. İlginç olay sosyal medyada da ilgi gördü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 16:17
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 16:25
Hırsızlık için girdiği evde kitap okumaya dalınca yakalandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Roma'da yaşanan ilginç bir hırsızlık olayı, İtalyan basınında büyük ilgi gördü. 


20 Ağustos'ta Roma'nın Prati semtinde bir eve giren 38 yaşındaki bir kişi, hırsızlık amacıyla girdiği evde kitap okumaya dalınca yakalandı.


Ev sahibi, evine giren kişiyi yatak odasında bir kitap okurken buldu ve durumu hemen polise bildirdi. 

Polis, kısa sürede olay yerine gelerek hırsızı yakaladı.Hırsızın ilgisini çeken kitap, Giovanni Nucci'nin Homeros'un İlyada destanını konu alan "Gli Dei Alle Sei" adlı eseri oldu. 


Hırsız, polise verdiği ifadede hırsızlık yaptığını reddetti ve "Bir randevum vardı ve beklerken manzaraya bakmak için apartman terasına çıktım. Sonra aşağıdaki verandaya düştüm. Orayı pansiyon sanıyordum. Düşmenin şokundan kurtulmayı beklerken kitabı fark ettim ve beni çok etkiledi." şeklinde kendini savundu.


Ancak polisin yaptığı aramada, hırsızın çantasında başka bir yerden çaldığı tasarım ürünü kıyafetler bulundu.  Bu da hırsızın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını ve hırsızlık yaptığını kanıtladı. Olay, İtalyan basınında "Entelektüel Hırsız" başlıklarıyla geniş yer buldu ve ilginç bir hikaye olarak hafızalarda yer etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa