Mardin'de kaçak elektrik kullananlar asker ve ekiplere saldırdı

Mardin'de DEDAŞ ekipleri, jandarma ile beraber kaçak elektrik kullanımı önlemek için denetim yaptığı sırada saldırıya uğradı. Asker havaya ateş açtı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 16:30
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 16:58
Mardin'de kaçak elektrik kullananlar asker ve ekiplere saldırdı
O
Onur Çetinkaya Editör

Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri'nde zaman zaman kaçak elektrik kullananlarla ekipler arasında kavga ve tartışma haberleri kamuoyuna yansıyor.


Bu kez benzer bir olay  Mardin’in Savur ilçesinde yaşandı.


İddiaya göre, bölgede bir süredir kaçak elektrik kullanılıyordu.  Ekipler, bu bölgedeki kişileri uyardı ancak vatandaşlar uyarıyı dikkate almayarak kaçak elektrik kullanımına devam etti.


DEDAŞ ekipleri bu kez Sürgücü Mahallesi’ne jandarma ile beraber kaçak elektrik kullanımı önlemek için denetime gitti. Mahallede askerler eşliğinde denetim yapan ekiplere mahalle sakinleri tepki gösterdi. 


Elektrik sayaçlarını kontrol eden ekipler, sayaçların binaların dışına taşımak isteyince olaylar çıktı. DEDAŞ ekipleri ve elektriği kaçak kullanan mahalle sakinleri arasında sözlü tartışma yaşandı.


İşte ne olduysa da o anda oldu... Sözlü tartışma giderek şiddetini arttırdı. Bu sırada daha fazla binalara girilmesini istemeyen mahalleli ekibin sokaklara girişini engellemek için yolu kapattı.


Bunun üzerine mahalle sakinleri ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Jandarma olayları yatıştırmak için TOMA ile müdahale etti. Mahallede yaşanan gerginlik bir süre sonra yatıştı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa