Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin 4 Eylül'de Türkiye'ye ziyarette bulunacağı açıklandı. Ziyarette Gazze ve ticareti faaliyetler ele alınacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 17:11
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 17:28
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Ankara-Kahire ilişkilerinde son dönemde yaşanan normalleşme süreci, önemli diplomatik temaslarla hız kazanıyor. 


Dönemin Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Nisan ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini belirtmişti.

Ağustos ayının başında, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirerek, burada göreve yeni başlayan Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulat ile bir araya geldi.  Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Bakan Abdulati, Cumhurbaşkanı Sisi'nin Türkiye ziyareti konusunun ele alındığını ve bu ziyaretin hazırlıklarının yapıldığını açıkladı. 

Eylül'de Türkiye'ye geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin 4 Eylül'de Türkiye'ye ziyarette bulunacağı açıklandı.  Sisi'nin Türkiye ziyareti sırasında yapılacak olan ilk Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının hazırlıkları da bu görüşmede gündeme alındı.  Ziyarette Gazze'deki durum ve iki ülke arasındaki normalleşme süreci olması bekleniyor.

Gazze ve ticari ilişkiler ele alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şubat ayında Kahire'ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya gelmiş ve bu ziyaret, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmişti. Erdoğan, bu ziyarette ticari ilişkilerin 3 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamı artırma niyetinde olduklarını belirtmişti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa