Fener Rum Patriği'nden Trabzon'daki ayin öncesi yeni karar

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'daki Sümela Manastırı'nda yapılacak ayine katılmama kararı aldı. Ayin öncesi son gelişmeleri aktardık.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 17:40
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 17:54
Fener Rum Patriği'nden Trabzon'daki ayin öncesi yeni karar
Hakan Öksüz Editör

Trabzon Sümela Manastırı'nda düzenlenmesi planlanan Ortodoks ayiniyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Son bilgilere göre, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un ayine katılmayacağı öğrenildi.


Ayinin tarihi ertelendi, Bartholomeos gelmeyecek

15 Ağustos'ta yapılması planlanan Ortodoks ayini, gelen tepkiler üzerine 23 Ağustos'a ertelendi. Bu erteleme sebebiyle Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Trabzon'a gelmeyeceği ve ayine katılmayacağı açıklandı. Bartholomeos'un yerine, ayini yönetmek üzere yardımcısının görevlendirileceği belirtildi.

Cihat Yaycı'dan sert tepki

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Sümela Manastırı'nda düzenlenecek ayine karşı sert açıklamalarda bulunmuştu. Yaycı, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve bayrağa sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Trabzon Türkiye’nin bel kemiğidir, neden hedef alınıyor?" şeklinde konuşmuştu.


Trabzon'un stratejik önemi

Trabzon'un Türkiye'nin stratejik açıdan önemli bir şehir olduğunu belirten Yaycı, kentte yapılan Pontusculuk faaliyetlerinin, Yunanistan'ın Selanik'teki askeri karargahından yönetildiğini iddia etmişti.

"Ayin gözümüze sokuluyor"

Yaycı, daha önce başlattığı "Ayin yasaklansın" kampanyası sebebiyle FETÖ tarafından saldırıya uğradığını öne sürerek, "Trabzon’un fetih tarihi olan 15 Ağustos'ta böyle bir ayin yapılması kabul edilemez. Bu ayin iptal edilene kadar Trabzon'dan ayrılmayacağız ve Sümela'nın kapısında bekleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.


"Türkiye’nin bölünmesi için başlatılmış proje"

Doç. Dr. Cihat Yaycı, şunları söylemişti:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa