Tekin'den erteleme iddialarına yanıt: Okullar 9 Eylül'de açılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okulların 9 Eylül'de açılacağını, ertelemenin gündemde olmadığını açıkladı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 18:10
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 22:14
Tekin'den erteleme iddialarına yanıt: Okullar 9 Eylül'de açılacak
EK
Esra Koçak Editör

Ders zilinin çalmasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den erteleme iddialarına yanıt geldi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk yayınında eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle deprem bölgesindeki eğitim durumu hakkında bilgi veren Tekin, "9 Eylül günü itibarıyla deprem bölgesinde eğitim dönemine sorunsuz bir şekilde başlayacağımızı söyleyebilirim" dedi.


Okulların açılış tarihinde bir değişiklik yok 

Eğitimle ilgili bazı spekülasyonlara da değinen Bakan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Tatilin uzatılacağı gibi iddialar var. Ancak okullar 9 Eylül'de açılacak, erteleme söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Tekin ayrıca, "2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminerleri başlıyor. 9 Eylül'de eğitim takvimimiz planlandığı gibi başlayacak" diyerek süreci netleştirdi.


Ara tatil devam ediyor

Ara tatilin kaldırılmasıyla ilgili iddialara da yanıt veren Tekin, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca, "Uzaktan yürütülen seminerler artık yüz yüze yapılacak" diyerek öğretmen seminerlerinin de yeni dönemde yüz yüze gerçekleştirileceğini duyurdu.


İlkokul 1. sınıflar ne zaman başlayacak?

2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül'de tarihlerinde uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa