CHP’den Can Atalay için TBMM’ye 2. kez olağanüstü toplantı talebi

CHP, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararını kürsüde okutmak için TBMM Genel Kurulu’na ikinci kez toplantı çağrısı yapacak.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 18:41
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 18:52
CHP’den Can Atalay için TBMM’ye 2. kez olağanüstü toplantı talebi
BY
Barış Yılmaz Editör

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 

Yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis Başkanlığı'na başvuran İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'ya seslenen Emir, "Sen yargılanmak istiyor musun?” diye sordu.

Emir, Ayhan Bora Kaplan, Sezgin Baran Korkmaz dosyalarıyla ayda 10 bin dolar maaş alan milletvekilini açıklamak istiyorsa Soylu’nun yapması gereken tek bir hareket olduğunu söyledi.

“Yapacağın bir iş var, o da Meclis soruşturmasına maruz kalmak” diyen Emir, CHP olarak bunun için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Murat Emir, Süleyman Soylu’dan gelip Meclis Soruşturması dilekçesine imza koymasını istedi.

Anayasa’nın 106'ncı maddesine göre Meclis soruşturmasının milletvekili salt çoğunluğun 1 fazlası imza ile başlatılabileceğine işaret eden Emir, bunun için fezlekeye falan gerek olmadığını vurguladı.

Soylu'ya "Meclis Soruşturmasına imza ver" çağrısı

Murat Emir, muhalefetin sayısının 301'i bulmadığını hatırlattı.

Emir, “Sen ve senin aklanma hakkına saygı duyan arkadaşlarınla 40 imza bulacaksın, geleceksin, bizim imzalarımızla birleştireceksin” sözleriyle Süleyman Soylu’ya hakkında verecekleri Meclis Soruşturması dilekçesine destek vermesi çağrısında bulundu.

 

"Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz"

CHP’li Murat Emir, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın milletvekili olarak Meclis’e gelip yemin etmesinin sağlanması gerektiğini de söyledi.

Bu yüzden Atalay’a Meclis yoluna açacak Anayasa Mahkemesi kararının TBMM Genel Kurulu kürsüsünden okunmasını istediklerini belirten Emir, Meclis’i bu amaçla 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağıracaklarını bildirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa