Ankara-Bolu sınırında yangın: 13 yayla evi ve cami yandı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangında Demirler köyü yakınındaki 13 yayla evi ve bir cami yandı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 19:04
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 19:04
Ankara-Bolu sınırında yangın: 13 yayla evi ve cami yandı
EK
Esra Koçak Editör


Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde dün başlayan yangın, kısa sürede Bolu'nun Gerede ilçesine de sıçradı. Yangına yönelik yoğun müdahale sonrası alevler, bu sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.


Köyler tedbir amaçlı tahliye edildi

Yangın sırasında, Gerede'nin Demirler ve Kavacık köylerinde yaşayanlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Ancak bölgedeki yaylada bulunan 13 ev ve bir cami, yangında tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.


Yayla sakinlerinin yardım çağrısı

Yaylada evi yanan Kadriye Demir, yetkililerin hasar tespiti yaptığını belirterek, "Evimizi yeniden yapabilirlerse çok seviniriz. Burada hatıralarımız vardı, eşyalarımızdan öte geçmişimizi kaybettik. Üç ay boyunca hayvanlarımızla burada kalıyorduk, sonrasında köye dönüyorduk" dedi.


"Evlerimiz yeniden inşa edilsin"

Yangın sonrası açıklamalarda bulunan Mustafa Demir, "Burada 13 ev ve bir cami yandı. Yetkililer hasar tespiti yapıyorlar. Devletimizin her kademesine, özellikle Bolu Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Bütün imkanlarını seferber ettiler. Burada kalan insanlara yardımcı olunursa, yayla evlerinin yeniden yapılma şansı olursa çok mutlu oluruz" şeklinde konuştu.


Ahşap evler ve yayla eşyaları yandı

Yangında tamamen kül olan evlerin tamamının ahşap olduğunu vurgulayan Mustafa Demir, "Bazı insanlar hafta sonları piknik için gelip birkaç gün kalıyordu, kimileri ise üç ay boyunca burada yaşıyordu. Evlerin içinde yaylada kullanılabilecek her türlü eşya vardı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa