Depremden etkilenen 11 ilde derslik sayısı artırıldı

Milli Eğitim Bakanı Tekin deprem bölgesindeki derslik sayısına ilişkin 11 ilin tamamında derslik sayısının yüzde 10 artacağını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 19:10
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 19:28
Depremden etkilenen 11 ilde derslik sayısı artırıldı
AA
Kaynak AA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen 11 ilde, deprem öncesine göre yüzde 10 daha fazla derslikle yeni eğitim-öğretim yılına başlanacağını duyurdu. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Bakan Tekin, bu sürece ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

"Heyecanla okulların açılmasını bekliyoruz"

Bakan Tekin, konuşmasında yeni eğitim-öğretim dönemine dair heyecanlarını dile getirerek, "2 Eylül'de eğitim öğretim takvimimiz başlıyor, öğretmenlerimiz okullarında olacaklar. 9 Eylül itibarıyla ise öğrencilerimizle beraber 2024-2025 eğitim-öğretim yılını başlatacağız. Bu dönemin ülkemiz, milletimiz, çocuklarımız ve aileleri için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Deprem bölgelerinde hazırlıklar tamamlandı

Depremden etkilenen 11 ildeki hazırlık sürecine değinen Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "6 Şubat öncesindeki derslik sayısının üzerine çıkılması" talimatını hatırlatarak, bu doğrultuda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Tekin, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AFAD, valilikler ve belediyelerin bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür etti.


19 Bin 784 yeni derslik yapıldı

Tekin, depremden etkilenen 11 ilde toplam 1295 okulun ve 9 bin 935 dersliğin kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Ancak, 6 Şubat'tan itibaren başlatılan çalışmalar sayesinde, bu illerde toplam 19 bin 784 yeni dersliğin inşa edildiğini belirtti. Böylece, deprem öncesi derslik sayısına ek olarak yaklaşık 10 bin derslik daha kazandırıldı. Tekin, "Bu, her ilde 6 Şubat öncesindeki derslik sayısının yüzde 10 üzerinde bir kapasiteye ulaşıldığı anlamına geliyor" diyerek, yeni dönemde eğitim-öğretim süreçlerinin daha güçlü bir altyapıyla devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa