Dışişleri'nden 'AB fonları' iddialarına dair açıklama geldi

Dışişleri Bakanlığı, AB fonlarının Türkiye Ulusal Ajansı tarafından belli vakıf ve derneklere tahsis edildiği yönündeki iddiaları yalanladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 20:57
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 21:05
Dışişleri'nden 'AB fonları' iddialarına dair açıklama geldi
AA
Kaynak AA

Dışişleri Bakanlığı, AB fonlarının Türkiye Ulusal Ajansı tarafından belirli vakıf ve derneklere tahsis edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Bakanlık, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.


Ulusal Ajans'ın faaliyetleri ve hibe destekleri

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Ulusal Ajansı'nın 2004 yılından bu yana vatandaşlara yurt dışında eğitim, staj ve gönüllülük gibi yollarla bireysel ve mesleki gelişim fırsatları sunduğu belirtildi. Ayrıca, Ajans üzerinden kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yurt dışındaki ortaklarıyla iş birliği içinde ürettikleri projelere hibe desteği sağlandığı ifade edildi.

39 binden fazla proje desteklendi

Açıklamada, 2004 yılından bu yana 39 binden fazla projeye hibe tahsis edildiği ve 630 binden fazla vatandaşın yurt dışında bireysel ve mesleki gelişim fırsatlarından yararlandığı kaydedildi.,


Erasmus+ Programı kapsamındaki fonlar

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Programı kapsamında tahsis edilen fonların dağılımı hakkında bilgi verilen açıklamada, bu fonların yaklaşık yüzde 46'sının üniversiteler, yüzde 23'ünün meslek liseleri, yüzde 15'inin okullar, yüzde 11'inin gençlik kuruluşları ve yüzde 5'inin ise yetişkin eğitimiyle ilgili kuruluşlar tarafından kullanıldığı bildirildi.

Bağımsız değerlendirme ve Avrupa Komisyonu denetimi

Ajansa sunulan tüm başvuruların bağımsız uzmanlar tarafından değerlendirildiği ve hibe almaya hak kazanan projelerin bu uzmanlar tarafından belirlendiği ifade edildi. Destek sağlanan tüm projelerin, Avrupa Komisyonu'nun yayımladığı kurallara uygun şekilde ve Komisyonun denetiminde hayata geçirildiği vurgulandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa