İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından ilk kez konuştu

Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyareti samimi olarak nitelerken "Evinde ağırlanmaktan onur duydum" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 21:10
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 21:43
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından ilk kez konuştu
EK
Esra Koçak Editör

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ardından ilk kez eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya geldi. Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımının başladığı törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin detaylar paylaştı.


"Görüşmemiz sürpriz değil, samimi bir sohbetti"

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin doğal ve olağan bir buluşma olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemiz kesinlikle sürpriz değildi. Kendisi önceki genel başkanımız ve aramızda derin bir sevgi ve saygı bağı var. Görüşmemiz tamamen samimi bir dertleşme ve sohbet niteliğindeydi. Kamuoyunda konuşulan konularla ilgili herhangi bir gündemimiz olmadı" ifadelerini kullandı.


"Evinde ağırlanmaktan onur duydum"

Görüşmenin sıcak bir ortamda gerçekleştiğini belirten İmamoğlu, "Yaklaşık iki saat boyunca sohbet ettik. Sayın Kılıçdaroğlu'nun evinde ağırlanmaktan büyük onur duydum. Eşi Selvi Hanım'ın misafirperverliği de bizi çok mutlu etti. Kendilerini İstanbul'da da ağırlamak istediğimi ilettim ve açılışlarımıza katılmalarından memnuniyet duyacağımı söyledim" dedi.

Görüşmelerin devamının gelip gelmeyeceği sorusuna da yanıt veren İmamoğlu, "Neden olmasın? Devam etmezse yanlış olur. Sayın Hikmet Çetin ve Sayın Murat Karayalçın gibi partimizin değerli isimleriyle de sık sık bir araya geliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile de daha sık ve gündemde olacak şekilde buluşmayı arzu ediyorum. Beraber çalıştık, kader birliği yaptık ve önümüzde yeni bir dönem var. Bu süreçte kendilerinin ve diğer parti büyüklerimizin ışık tutması, yön vermesi ve tavsiyelerde bulunması son derece önemli" şeklinde konuştu.

"Başımızın tacı"

İmamoğlu, Emirgan’da inceleme gezisi sırasında bir vatandaşın CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretini anımsatması üzerine ziyaretle ilgili konuştu.

Vatandaşın "Dünkü ziyaretiniz de olması gerekiyordu, olması gerekendi" sözleri üzerine İmamoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa