BM'den Gazze açıklaması: Nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ı yerinden edildi

BM, Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de nüfusun yaklaşık yüzde 90'ının yerinden edildiğini ve orada hiçbir yerin güvenli olmadığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Ağustos 2024 21:54
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2024 22:06
BM'den Gazze açıklaması: Nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ı yerinden edildi
AA
Kaynak AA


İsrail'in Batı Şeria'ya saldırılarında 150 güne yaklaşılırken binlerce Filistinli katledildi, binlercesi de yerinden edildi. 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı bir paylaşımda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları sonucunda yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Paylaşımda, İsrail'in 1 Ağustos'tan bu yana Han Yunus'taki Filistinlilere 13. kez "sözde insani bölgelere" gitme çağrısında bulunduğu belirtildi.


Gazze nüfusunun yüzde 90'ı yerinden edildi

OHCHR, Ekim 2023'ten bu yana Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ının yerinden edildiğini ve bu insanların şimdi Gazze Şeridi'nin sadece onda biri kadar bir alana sıkıştırıldığını vurguladı. Ayrıca, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığı ifade edildi.


Gazze'de son durum 

Çatışmaların 7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e yönelik kapsamlı saldırısıyla başladığı belirtiliyor. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik misilleme saldırılarında ise 40 binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi, yaklaşık 93 bin kişi yaralandı.

Gazze'deki sivil altyapının da hedef alındığı belirtilirken, halen enkaz altında binlerce kişinin bulunduğu bildiriliyor. Çatışmalara verilen "insani ara" sırasında ise 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı, ancak İsrail'in binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam ettiği kaydedildi.


7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerleri ve İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 640 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa