İstanbul'daki kazada 3'ü bebek 8 kişi yaralandı

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen ve hafif ticari araç ile minibüsün çarpıştığı kazada 3'ü bebek olmak üzere, 8 kişi yaralandı. İşte kazanın detayları...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 04:19
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 04:19
İstanbul'daki kazada 3'ü bebek 8 kişi yaralandı
DHA
Kaynak DHA

Kaza, saat 02.00 civarında Esenşehir Mahallesi Necip Fazıl Bulvarı'nda gerçekleşti. Cadde üzerinde ilerlemekte olan 34 FVC 117 plakalı minibüs, yan yoldan çıkan 34 YC 4287 plakalı hafif ticari araca çarptı.

Çarpmanın etkisiyle iki araç da savrularak yol ortasındaki beton refüje çıktı. Hafif ticari araçta bulunan 3'ü bebek olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Hafif ticari araçta bulunan 7 kişi çevredeki insanların yardımıyla araçtan çıkarılırken, sürücü sıkıştı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan ağır yaralı sürücü, sağlık ekiplerine teslim edildi. Minibüs şoförü ise kazadan yara almadan kurtuldu. Yaralı 8 kişi, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle kapanan yol, kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından yeniden trafiğe açılırken, ekipler kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa