İsrail'in adımları yardım çalışmalarını sekteye uğrattı

Birleşmiş Milletler, İsrail'in tekrarladığı tahliye direktiflerinin yardım çalışmalarını sekteye uğrattığını duyurdu...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 06:48
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 06:48
İsrail'in adımları yardım çalışmalarını sekteye uğrattı
AA
Kaynak AA

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'de sürekli olarak verdiği tahliye direktiflerinin hem Filistinlileri hem de BM personelini yerinden ederek bölgedeki insani yardım çalışmalarını olumsuz etkilediğini açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında bu duruma dikkat çekerek, BM'nin işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren insani yardım koordinatörlüğünün raporuna atıfta bulundu. Dujarric, İsrail'in sivilleri koruma amacıyla aldığı tahliye kararlarının, aslında tam tersine sivilleri daha da tehlikeli durumlara sürüklediğini belirtti.

Koordinatörlüğün raporuna göre, bu tahliye kararları, ailelerin ateş altında, yanlarına çok az eşya alarak, aşırı kalabalık ve güvenli olmayan bölgelere kaçmak zorunda kaldığını ortaya koyuyor. Dujarric, bu durumun BM’nin insani yardım çalışmalarını büyük ölçüde sekteye uğrattığını ifade etti.

BM'nin insani yardım çalışanlarının çoğunun, İsrail'in uyguladığı tahliye direktifleri nedeniyle kritik altyapı tesislerinden uzaklaşmak zorunda kaldığını belirten Dujarric, Gazze halkı gibi insani yardım görevlilerinin de "gidecek yerinin kalmadığı" bir noktaya doğru sürüklendiğini dile getirdi.

Ayrıca, İsrail ordusunun sık sık uyguladığı tahliye emirleri nedeniyle Dünya Gıda Programı'nın Gazze'nin merkezinde bulunan Deyr el-Balah bölgesindeki deposuna erişimin kaybedildiğini, bunun o bölgedeki son operasyonel depo olduğunu belirtti.

Sözcü Dujarric, Gazze'de Hepatit A vakalarının yanı sıra çocuk felcinin yaygınlaştığını ve bölgedeki sağlık tesislerinde sadece bir aylık ilaç stoku kaldığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa