Öğrenciler dikkat! Üniversite kayıtları bugün sona eriyor

Üniversite adayları, yeni bir döneme hazırlanıyor. 19 Ağustos itibariyle başlayan üniversite kayıtları bugün itibariyle sona erecek.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 08:59
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 10:45
Öğrenciler dikkat! Üniversite kayıtları bugün sona eriyor
Ecem Çetin Editör

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu sene 8- 9 Haziran'da yapıldı. 

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü sınavın sonuçları 17 Temmuz tarihinde açıklandı. 


Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrencileri tercih heyecanı sardı. 

Öğrenciler, 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yaptı. 


Tercihlerin ardından üniversiteye girmeye hak kazanan adaylarının kayıt maratonu 19 Ağustos'ta başladı. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı  tercih sonuçlarına göre, bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan 987 bin 388 aday, kayıtlarını yaptı. 


Kayır süreci bugün son 

Kayıt süreci bugün sona eriyor. 


Bu tarihe kadar kaydını yaptıramayan öğrenciler için mazeretli kayıt başvuruları 26 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek. 

Genel yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme süreci yakında başlayacak. 2024 YKS sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme sürecinde şanslarını yeniden deneyebilecek. Ek yerleştirme başvuru tarihleri ise ilerleyen günlerde açıklanacak. 


Üniversite kayıtları nasıl yapılıyor? 

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, e-Devlet şifreleri ile  "https://www.turkiye.gov.tr" adresine giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıt, öğrenciler için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak yapılabiliyor. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya teknik sebeplerle bu işlemi gerçekleştiremeyen adaylar, yerleştikleri yükseköğretim kurumuna bizzat başvuracak. Elektronik kayda dahil edilmeyen programlar arasında, özel yetenek sınavı gerektiren veya sağlık raporu gibi belgeler talep eden programlar bulunuyor. Bu tür programlara yerleşen adayların, ilgili belgeleri belirlenen tarihlerde ilgili yükseköğretim kurumlarına teslim etmeleri gerekiyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa