Ankara metrosunun kalkış sesini “Gamzedeyim”e intro yaptılar

Ankara metrosunun kalkış sesinin “Gamzedeyim” şarkısının introsu olarak kullanıldığı video, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 09:54
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 09:54
MP
Mevlüt Peker Editör

Ankara metrosunun kalkış anında çıkardığı sesi, sosyal medyada paylaşan bir kullanıcı, bu sesi "Gamzedeyim Deva Bulmam" adlı şarkının introsu olarak kullandı. Video, kısa sürede viral hale gelirken, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.


Barış Manço'nun unutulmaz eseri

Sözleri Tatyos Efendi'ye ait olan ve uşşak makamında, sofyan usûlünde bestelenen "Gamzedeyim Deva Bulmam" şarkısı, 1980 yılında Barış Manço tarafından Kurtalan Ekspres ile birlikte seslendirilmişti. Manço'nun 20. sanat yılı için yayınladığı albümde yer alan bu eser, Türk müziğinin klasikleşmiş parçaları arasında yer alıyor.

Dedublüman yorumu ilgi çekti

Videoda, "Gamzedeyim Deva Bulmam" şarkısının Dedublüman tarafından yorumlanan versiyonu kullanıldı. Ankaralılar her gün metroya binerken duydukları bu sesin, böyle bir eserin introsuna dönüşebileceğini görmek, birçok kişiyi şaşırttı ve etkiledi.

Ankara metrosu ve müziğin buluşması

Ankara metrosunun kalkış sesi, bu yaratıcı fikirle müziğe dönüştürülerek, şehir hayatının monotonluğuna farklı bir bakış açısı kattı. Her gün binlerce Ankaralının duyduğu bu sesin, sosyal medyada müzikle birleşerek yankı bulması, izleyenlere hem şaşırtıcı hem de eğlenceli anlar yaşattı.


Ankaralılardan büyük beğeni

Videoyu izleyen Ankaralılar, yorumlarında genellikle "Bu sesi her gün duyuyorum, hiç böyle düşünmemiştim" gibi ifadelerle şaşkınlıklarını ve beğenilerini dile getirdi. Bir yandan da, metronun sesinin nasıl bir melodiye dönüştüğünü görmek, insanlarda şehrin seslerine karşı farklı bir farkındalık oluşturdu.

Şehir hayatına sanatsal dokunuş

Ankara metrosunun günlük bir rutininin müzikle buluşması, sanatın her yerde olabileceğini ve küçük dokunuşlarla hayatın güzelleşebileceğini bir kez daha hatırlattı. Metronun kalkış sesini bir şarkının introsunda kullanma fikri, sıradan anların bile yaratıcı bir bakış açısıyla nasıl bir sanat eserine dönüşebileceğini de gösterdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa