İmamoğlu: Partizanlık, partiye ihanettir!

İstanbul'da düzenlenen bir törene katılan İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'nin eski lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden bahsetti.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 11:19
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 11:57
İmamoğlu: Partizanlık, partiye ihanettir!
Hakan Öksüz Editör

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapım çalışmalarına başlama törenine katıldı. Tören, Bayrampaşa Atatürk Parkı'nda düzenlendi ve birçok önemli isim ile vatandaşlar da katılım gösterdi.


"Partizanlık yapmak, partiye ihanet etmektir"

Törende konuşan İmamoğlu, parti içi ayrımcılık ve partizanlık konularına değinerek, "Benim herhangi bir belediye başkanım, Türkiye'nin neresinde olursa olsun, eğer partizanlık yaparsa ve ben onun karşısına dikilmezsem namerdim. Partizanlık kabul edilemez. Partili olmak, partisine layık olmak anlamına gelir. Ancak partizanlık yapmak, partisine ihanet etmek demektir. Bu kadar net" ifadelerini kullandı.


Törene katılan isimler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı yapım törenine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nden pek çok isim katıldı.

Törene İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe de katıldı. Törene belediye çalışanları, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da iştirak etti.


"Siyasetin ahlakı önemlidir"

Konuşmasında partizanlık konusunun altını çizen İmamoğlu, partili olmanın gerekliliğini vurguladı. "Partili olmak, işiyle, adabıyla, ahlakıyla partisine layık olmaktır. Ancak partizanlık yapan biri, partisine ihanet etmiş olur çünkü bu, milletine ihanet etmektir" diyen İmamoğlu, siyasetin ahlakının bu noktada çok önemli olduğuna dikkat çekti.


Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı: "Anlam yüklemeyin"

İmamoğlu, CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa