İlkay Gündoğan yuvaya geri döndü

Premier Lig ekibi Manchester City, eski oyuncusu İlkay Gündoğan'ı İspanya'nın Barcelona takımından tekrar transfer etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 14:35
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 15:37
İlkay Gündoğan yuvaya geri döndü
O
Onur Çetinkaya Editör

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan'ın geleceği merak konusu oldu.

Adı başta Galatasaray ile anılan Gündoğan'ın Süper Lig'e gelme olasılığı günlerce konuşuldu. EURO 2024 sonrası transfer hareketliliği yaşayan 33 yaşındaki futbolcu, kariyerine Türkiye'de devam etmeyeceğini açıkladı.


İlkay Gündoğan, Pep Guardiola ve Manchester City'nin, İlkay Gündoğan’ın dönüşü değerlendirmek üzere temasa geçti. Başarılı orta sahaya Katar ve Suudi Arabistan’dan da tekliflerin olduğunu ve bu sezon Barcelona’dan ayrılacağını ifade edilirken Gündoğan cephesinde gelişme yaşandı.

Manchester City, eski oyuncusu İlkay Gündoğan'ı İspanya'nın Barcelona takımından tekrar transfer etti. 33 yaşındaki Türk asıllı Alman orta saha oyuncusu, Manchester City ile bir yıllık sözleşme imzaladı.


İlkay Gündoğan, Almanya'da Bochum, Nürnberg ve Borussia Dortmund takımlarında oynadıktan sonra, 2016 yılında Manchester City'ye transfer olmuştu. 

İngiltere'de geçirdiği 7 yıl boyunca 304 maçta forma giyen İlkay, 60 gol atarak önemli başarılara imza attı. Manchester City'deki ilk döneminde 5 Premier Lig, 4 Lig Kupası, 2 Federasyon Kupası, 2 Community Shield ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

Geçen sezon Barcelona'ya transfer olan tecrübeli futbolcu, şyeniden Manchester City forması giymek üzere İngiltere'ye döndü. Diğer yandan Gündoğan,  geçtiğimiz günlerde de Almanya milli takımını bıraktığını duyurmuştu. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa