Instagram yetkilileri Türkiye'ye geliyor

Türkiye'ye karşı geçtiğimiz günlerde erişim engeli getirerek krize neden olan Instagram yetkilileri görüşme için Türkiye'ye gelecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 14:57
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 16:02
Instagram yetkilileri Türkiye'ye geliyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye 2 Ağustos’ta Instagram’a erişim engeliyle karşı karşıya kaldı.


Instagram yasağı, sosyal medya servis sağlayıcısının İsrail suikastı sonucu Tahran’da öldürülen Hamas Lideri İsmail Heniyye için yapılan taziye paylaşımlarını engellemesi sonrasına geldi.


Başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olmak üzere çok sayıda siyasi ve milyonlarca sansüre tepki gösterdi. Katalog suçlar sebep gösterilirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Instagram yönetiminden adım atması yönünde girişimlerde bulundu. 


Yasak nedeniyle sosyal medya  üzerinden ticaret yapanlar büyük maddi kayıp yaşarken müzakereler her dakika arttı.  Instagram yöneticileriyle görüşmeler yürütülürken 1 hafta aranın ardından Instagram cephesinden geri adım geldi.  10 Ağustos itibarıyla erişim engeli kaldırılırken açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapıldı. 

Instagram yetkilileri Türkiye'ye geliyor

Instagram'ın Türkiye'de erişime kapatılmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkililerinin kısa süre içinde Türkiye'ye gelerek konuyu daha ayrıntılı olarak görüşeceklerini duyurdu. 

Bakan Uraloğlu, Instagram ile yapılan görüşmelerde, yasakçı bir zihniyetin benimsenmediğini, ancak belirli kurallara uyulması gerektiği konusunda mutabık kalındığını belirtti.  PKK'nın dünya genelinde terör örgütü olarak tanındığını, ancak YPG ve FETÖ'nün aynı şekilde tanınmadığını ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin bu konuda ilerleme kaydetmek istediğini ve bu ziyaretlerin bu amacı taşıdığını söyledi.

Bakandan iddialara yanıt

Instagram'ın erişime kapatılmasının ardından diğer sosyal medya platformlarına da erişim engeli getirileceği iddialarına yanıt olarak Uraloğlu, şu an için böyle bir ajandalarının olmadığını, ancak konuyu takip ettiklerini belirtti.

Etiketler ​​Instagram
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa