Mide küçültme ameliyatı olan Neslihan Yılmaz öldü; aile şikayetçi oldu

Fatsa'da özel hastanede mide küçültme ameliyatı olan Neslihan Yılmaz’ın hayatını kaybetmesi üzerine ailesi, şikayetçi oldu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Ağustos 2024 17:09
GÜNCELLEME
23 Ağustos 2024 17:46
Mide küçültme ameliyatı olan Neslihan Yılmaz öldü; aile şikayetçi oldu
DHA
Kaynak DHA

26 yaşındaki Neslihan Yılmaz, kilo vermek amacıyla başvurduğu hastanede yapılan ameliyat sonrası çeşitli komplikasyonlar yaşamış ve bu sebeple iki kez daha ameliyata alınmıştı. 

Ancak, bu müdahalelere rağmen 21 Haziran 2024’te hayatını kaybetti. 

Ailesi, kızlarının uygun şartlar oluşmadan ameliyata alındığını ve sağlık durumunun yeterince ve doğru şekilde değerlendirilmediğini ileri sürdü.

Ailenin ihmal ve hata iddiaları 

Neslihan’ın annesi Zübeyde Yılmaz, yaşadıklarını acı dolu ifadelerle anlattı. 

Kızının ameliyat için gerekli sağlık koşullarını taşımadığını belirten anne, operasyonun büyük bir hata olduğunu söyledi. Zübeyde Yılmaz, "Kızımın kolesterolü yüksekti, enfeksiyon belirtileri vardı. Bu şartlar altında ameliyat yapılmaması gerekirdi" diyerek, doktorun ve hastanenin ihmali olduğunu iddia etti.

Annesi, yaşadığı sürecin bir kabusa dönüştüğünü, kızının hastanede kaldığı sürede sürekli acı çektiğini belirtti.

Zübeyde Yılmaz, doktorun ve hastane personelinin sürekli olarak kendilerine Neslihan’ın durumunun iyi olduğunu söylediklerini, ancak kızının durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini ifade etti. 

"Kızımın ölüm haberini, doktorun ağzından değil, başka bir akrabamızdan öğrendim. Bu yaşadıklarımız kabustan farksızdı" diyen acılı anne, yaşadığı derin üzüntüyü dile getirdi.

Doktorun savunması: "Tıbbi hatam yok"

Neslihan Yılmaz’ın operasyonunu gerçekleştiren Op. Dr. Erkan A., aile tarafından yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetti. Doktor, ameliyat öncesi tüm gerekli tetkiklerin yapıldığını ve Neslihan’ın ameliyata engel teşkil edecek bir sağlık sorunu bulunmadığını savundu. Operasyon sonrası hastanın durumunun yakından takip edildiğini anlatan Erkan A., ilk taburcu edildikten sonra ortaya çıkan komplikasyonlar üzerine Neslihan’a gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti.

Dr. Erkan A., "Ameliyat sonrası mide dönmesi yaşandı ve bu durumu düzeltmek için gerekli müdahaleler yapıldı. Ancak, ne yazık ki son ameliyat sonrası hastanın akciğerleri toparlanamadı ve bu sebeple hayatını kaybetti" dedi. 

Cerrahi bir hata yapmadığını savunan doktor Erkan A., bu tür komplikasyonların bu tür operasyonlarda olasılık dahilinde olduğunu vurguladı.

Aile, suç duyurusunda bulundu

Neslihan Yılmaz’ın ailesi, kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları doktor ve hastane hakkında "taksirle ölüme neden olma" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa